Команда підтримки відновлення та реформ при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України шукає Експерта/ку з оцінки шкоди довкіллю від наслідків війни

25.03.2024

 

Команда підтримки відновлення та реформ (КПР) при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України (Міндовкілля) надає цільову технічну підтримку та допомагає Міндовкілля у розробці та впровадженні пріоритетів відновлення та реформ, заповнюючи прогалини у спроможності розробляти та впроваджувати пріоритетні стратегії та програми реформ, зміцнюючи зв'язки та партнерство між Міндовкілля та відповідною донорською підтримкою. Експерти КПР допомагають Міндовкілля у забезпеченні координації та взаємодоповнюваності між КПР та іншими відповідними проєктами технічної допомоги.

Українське довкілля зазнало значної шкоди в результаті війни, що триває. Реформа сектору захисту довкілля відіграватиме вирішальну роль у відновленні природних екосистем України. Міжнародно визнані методології оцінки впливу війни на довкілля та результати оцінки сприятимуть комплексним реформам і допоможуть забезпечити прискорене, ефективне та екологічно відповідальне відновлення.

Основними обов'язками та відповідальністю Експерта з оцінки шкоди довкіллю від наслідків війни будуть:

 

  • Підготовка аналітичних матеріалів, рекомендацій та змін до нормативно-правових актів з питань оцінки шкоди довкіллю, а також фасилітація процесу підготовки таких матеріалів.
  • Розробка узагальненої методики збору та збереження доказів у контексті екологічної шкоди, завданої збройною агресією Російської Федерації, яка визначає покрокову взаємодію між Державною екологічною інспекцією України, Офісом Генерального прокурора, Міністерством оборони України та Міністерством юстиції України.
  • Підтримка та допомога Міністерству в опрацюванні рекомендацій, наданих Міжнародною робочою групою щодо екологічних наслідків війни, як це визначено Екологічним договором для України.
  • Забезпечення координації та технічної підтримки національним та міжнародним зацікавленим сторонам і партнерам, які будуть визначені Міністерством, щодо оцінки шкоди, завданої довкіллю війною, та визначення потреб у відновленні довкілля (проведення та підтримка консультацій, семінарів, публічних та навчальних заходів).
  • Підтримка та сприяння запуску глобальної платформи з оцінки шкоди, завданої довкіллю війною, ініційованої Міністерством, робота над реалізацією ініціативи, оголошеної Міндовкілля у 2022 році на COP27, та підготовка нової ініціативи до COP29.
  • Збір, систематизація та актуалізація даних про шкоду, завдану довкіллю війною, підготовка аналітичних матеріалів, інфографіки тощо.
  • Підготовка своєчасних та якісних звітів та оновлень про хід оцінки та компенсації шкоди довкіллю, а також сприяння міжнародному співробітництву у цій сфері.
  • Допомагати Міністерству з перекладом документів, пов'язаних з екологічною шкодою від наслідків війни.

 

Зацікавлені фахівці запрошуються до подачі заявок.

 

Очікується, що консультаційні контракти розпочнуться у квітні 2024 року та триватимуть 16 місяців. Продовження тривалості контракту залежатиме від наявності фінансування, потреб програми URA та результатів роботи обраного консультанта. Випробувальний термін становить два місяці.

Потенційні кандидати повинні надіслати повний пакет документів, підготовлений англійською мовою (аплікаційна форма, форма NDA, резюме кандидата та рекомендаційний лист від нещодавнього керівника (оригінал англійською мовою або українською мовою з перекладом на англійську) разом з контактними даними двох інших референтів, які, у разі необхідності, можуть підтвердити професійний та/або освітній рівень кандидата) до 15 квітня 2024 року, 23:59 (за київським часом) на електронну адресу: rst.mepr@gmail.com. Кандидати, які подадуть неповний пакет документів, не будуть розглянуті.

Кандидати, які пройдуть відбір, будуть запрошені на письмовий тест та співбесіду.

З детальним технічним завданням можна ознайомитися за лінком.

 

 

Категорія: 
Останні новини