Дайджест відновлення України

09.09.2024

 

До вашої уваги черговий огляд медіа, офіційних заяв та думок експертів на тему відновлення України за 02 - 08 вересня 2024, підготовлений Офісом реформ КМУ. 

 

ГОЛОВНІ НОВИНИ

Україна завершила реструктуризацію державних облігацій та гарантованих державою єврооблігацій на суму 20,5 млрд доларів США.

МВФ починає місію для 5-го перегляду EFF, Україна очікує $1,1 млрд – Шмигаль.

Україна та США домовились розвивати партнерство у проектах економічного відновлення та відбудови.

Єврокомісія виділяє 40 млн євро Україні для підготовки до зими.

За участі Прем’єр-міністра України й делегації США відбувся круглий стіл щодо стану енергетики.

Україна отримала 70 млн євро від БРРЄ в рамках проекту HOME на компенсації за знищене житло внаслідок збройної агресії рф.

Уряд схвалив Стратегію розвитку малого та середнього бізнесу до 2027 року та операційний план заходів на 2024-2027 роки.

На крок ближче до європейських стандартів: Міндовкілля оприлюднило перший національний звіт про викиди та перенесення забруднювачів за 2023 рік.

Україна працює над дорожньою картою реформування державного управління для відкриття переговорів про членство України в ЄС.

Фермерам, які розміновуватимуть сільгоспземлі, Уряд компенсуватиме 100% від вартості розмінування.

4,7 млрд гривень фінансової підтримки отримали українські громадяни завдяки спільним проектам Мінсоцполітики з міжнародними партнерами.

180 000 українців зможуть опанувати нову професію або підвищити кваліфікацію за підтримки Skills Alliancе, — Тетяна Бережна.

Рішення Уряду: евакуйовані діти — вихованці інтернатних закладів мають повертатися в Україну в сімейні форми виховання.

 

ЕКСПЕРТНА ДУМКА

Ольга Макогон, проєктний менеджер Офісу реформ КМУ за напрямом реформи системи соціальної підтримки: Чому переходом від військової служби до цивільного життя треба займатися до завершення війни? – Українська правда

Костянтин Криницький, керівник відділу енергетики ГО "Екодія": Надія на сонце. Як відновлювана енергія допоможе Україні. Чому Україні потрібні інвестиції у відновлювані джерела енергії та як міжнародні партнери допомагають місцевим закладам стати енергонезалежними – Економічна правда 

 

Більше новин та деталей шукайте у нашому Дайджесті відновлення.   

 

Останні публікації