Дайджест відновлення України

13.09.2023

До вашої уваги черговий огляд медіа, офіційних заяв та думок експертів на тему відновлення України за 5–11 вересня 2023, підготовлений Офісом реформ КМУ. 

Добірка головних новин відновлення

Південна Корея надасть Україні додаткову допомогу на відбудову у розмірі $2,3 млрд. 

Данія виділяє Україні $43 млн у межах нового пакету допомоги на відновлення України.

Європейський інвестиційний банк профінансує найкращі проєкти з енергоефективності, зокрема термомодернізацію громадських будівель, будівельні та ремонтні роботи. 

ЄБРР спрямує €182 млн на ремонт дороги, що веде до кордону України з Польщею, для покращення транспортних зв’язків між Україною та ЄС.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) має намір консолідувати додаткові $1 млрд на підтримку малим та середнім підприємствам в Україні.

Польща страхуватиме польських інвесторів та інвесторів з інших країн, які зацікавлені у відбудові України. 

За підтримки Данії в Миколаєві буде відкрито перший Офіс відновлення в Україні. 

Україна прискорює розробку Національного плану з енергетики та клімату, що стане важливим кроком для інтеграції в ЄС та сталого повоєнного відновлення України. Перший проєкт документу буде представлено вже до кінця листопада. 

Виплачено перший мільярд гривень за програмою єВідновлення для ремонтів квартир і будинків, які були пошкоджені через російські обстріли. 

В Україні вдалося частково або повністю відновити майже 800 об’єктів медзакладів. 

Продовжуємо курс на зміцнення енергетичної незалежності - у реактор Рівненської АЕС завантажили першу партію ядерного палива, виробленого шведською компанією за участі фахівців «Енергоатом».

Громади отримають майже півмільярда гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на проєкти у Донецькій, Сумській, Харківській і Рівненській областях. 

Експертна думка

Головний економіст ЄБРР: Перспективи вступу до ЄС важливіші для відновлення України, ніж гроші - Reuters

Директорка Центру підприємництва, МСБ, регіонів і міст ОЕСР: Місцева влада - ключ до відбудови України - Financial Times

Більше новин та деталей про міжнародну підтримку, плани відновлення - офіційні новини та думки експертів, хід відновлення -  шукайте у нашому Дайджесті відновлення. 

 

Останні публікації