Коментар Андрія Мартина про ключові переваги Закону України “Про аграрні ноти” для проєкту "Індекс реформ" від Вокс Україна

21.05.2024

У новому випуску проєкта “Індекс реформ” від Вокс Україна під оцінку прогресу змін потрапив Закон України “Про аграрні ноти” від 22 лютого 2024 року № 3586-IX.

“Цей закон, що вступить в силу 1 січня 2025 року, є важливим кроком на шляху покращення доступу аграріїв до фінансів. Він запроваджує новий інструмент залучення фінансування – аграрні ноти – неемісійні цінні папери, що стануть самостійним предметом обігу на ринках капіталу, а кредитор зможе легко їх продати та використати отримані гроші для подальшого кредитування аграріїв за новими електронними аграрними нотами”, – зазначає Андрій Мартин, старший проєктний менеджер із земельної реформи Офісу реформ Кабміну.

Про ключові переваги Закону України “Про аграрні ноти” – читайте у коментарі Андрія Мартина для “Індексу реформ” за посиланням: https://cutt.ly/IetjauPF

Довідково: проєкт “Індекс реформ” полягає в кількісній оцінці прогрес змін. Це дозволяє порівняти просування реформ за різними напрямками, зусилля урядів та депутатів з модернізації України. Щодва тижні понад 40 українських експертів оцінюють реформаторські законодавчі акти з точки зору їх впливу на економіку і суспільство. Прийнятним темпом є індекс вище 2.

 

Останні публікації