Коментар Лілії Горбатюк для “Економічної правди” щодо реформи управління публічною власністю як одного з пріоритетів діяльності Уряду

15.02.2024

Триває реформа корпоративного управління підприємств державного сектору згідно з принципами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). 

Ці принципи (як й інші юридичні інструменти ОЕСР, а також директиви ЄС) визначають стандарти відповідального ведення бізнесу, прозорості та підзвітності органів управління для збільшення інвестиційної привабливості ДП і вихід на міжнародні ринки.

У цьому контексті Лілія Горбатюк, старша проєктна менеджерка Офісу реформ Кабміну, прокоментувала "Економічній правді" питання щодо гармонізації українського законодавства з європейським.

"ОЕСР встановлює мінімальний набір вимог, яким має відповідати їхній повноправний член. Ці вимоги перегукуються з директивами Євросоюзу, які Україна повинна імплементувати у власне законодавство для того, щоб стати членом ЄС. Рекомендації ОЕСР дають можливість м’яко адаптувати місцеве законодавство, процедури та практики до європейських стандартів і принципів", – зазначила експертка.

Детальніше – у спецпроєкті “Економічної правди” за посиланням https://cutt.ly/6wVmjy4t

Нагадаємо, що Україна активно працює над повноцінним членством в Організації економічного співробітництва та розвитку. Що дає Україні членство в ОЕСР та як його досягти – читайте також у статті Лілії Горбатюк для “Європейської правди” за посиланням: https://cutt.ly/8wVmxe8O

Останні публікації