Фінансування швидкого відновлення та підготовка Плану України - у фокусі чергового засідання Міжвідомчої координаційної платформи донорів

26.07.2023

Пріоритети відновлення на 2023 рік та середньострокові плани з реформування України обговорили під час 5-го засідання Керівного комітету Міжвідомчої координаційної платформи донорів для України.

"Фокусуємось не лише на відбудові критичної та соціальної інфраструктури, житлі та транспорті, але і на економічному розвитку громад, питанні робочих місць та бізнес-можливостей на звільнених територіях", - зазначив співголова Керівного комітету, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

«Ми пройшли важливий шлях від структурування фінансових інструментів до детального аналізу секторальних потреб на міжнародних воркшопах. Зараз ми переходимо до спільного середньострокового планування до 2027 року. Синхронізуємо регіональну політику, оновлюємо секторальні стратегії, готуємо відповідні трьохрічні інвестиційні програми", - підкреслив Олександр Кубраков.

Також сторони обговорили ініціативу Єврокомісії зі створення спеціального фінансового інструменту для України Ukraine Facility, що передбачає виділення до 50 млрд євро впродовж 2024-2027 років. Уряд уже розробляє спеціальну дорожню карту — План України зі структурних реформ та інвестиційних проєктів, які Україна планує реалізувати за чотири роки.

Платформа об'єднує партнерів України з ЄС, країн G7 та міжнародних фінансових установ. ЇЇ мета - координація підтримки нагальних фінансових потреб України, майбутнього економічного відновлення та відбудови.

Більше інформації про засідання

Більше інформації про Платформу на вебсайті -  https://coordinationplatformukraine.com/

Категорія: 
Останні новини