Христя Фріланд: Україна за останні 5 років досягла більшого прогресу у реформах, ніж за попередні 20

02.07.2019

У Торонто розпочалася третя Міжнародна конференція з питань реформ в Україні.

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, відкриваючи Конференцію, наголосила на прогресі України у впровадженні реформ.

«Україна досягла більшого прогресу у реформах за останні п’ять років, ніж за попередні двадцять», - зазначила вона.

Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, який також мав слово під час відкриття, підкреслив, що Україна залишається сильною державою, яка гідно йде складним шляхом реформ.

«Україна сильна настільки, наскільки сильні, вірні та непохитні у неї союзники та вразлива настільки, наскільки вразливі її партнери», - сказав він.

Як зазначили спікери, Ukraine Reform Conference дозволяє міжнародній спільноті  продемонструвати свою підтримку процесу реформ в Україні.

Зокрема, представники делегацій з Великої Британії, Швеції, Литви, Японії, Латвії, Польші, Люксембургу та багатьох інших країн запевнили українську сторону у продовженні підтримки реформ в Україні.

Більше того, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус повідомив, що наступна конференція відбудеться у Вільнюсі.

«Я радий повідомити, що наступна конференція відбудеться у Вільнюсі», - сказав міністр.

Він також запевнив у майбутній підтримці України, проте наголосив, що дуже багато залежить від прагнення держави змінюватися і втілювати реформи.

«Разом до перемоги!», - саме так українською мовою завершив свій виступ Лінас Лінкявічус.

Нагадаємо, 2-4 липня в Торонто проходить третя Міжнародна конференція з питань реформ в Україні. За попередньою інформацією, очікується, що цього року конференцію відвідають понад 800 друзів та партнерів України. Серед них делегації з 37 країн світу, 9 міжнародних організацій та інституцій.


Читайте також: 

Вперше Ukraine Reform Conference відвідав президент України

 

Категорія: 
Останні новини