Інституційні зміни та боротьба з корупцією мають вирішальне значення для реалізації реформ в Україні, – Олександр Саєнко

02.07.2018

Інституційні зміни, серед яких реформа державного управління й ефективна боротьба з корупцією, приведуть не тільки до ефективної реалізації реформ в Україні, але й зроблять їх незворотними.

Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів України, голова Офісу реформ Олександр Саєнко під час Другої конференції з питань реформ в Україні, що проходила 27 червня в Копенгагені.

За словами Міністра, попередня конференція, що відбулась минулого року у Лондоні, допомогла побудувати сильну коаліцію з членами Парламенту, громадянським суспільством, неурядовими організаціями, міжнародними партнерами, й, завдяки цій співпраці, Україна домоглася прийняття ключових пріоритетних законів, які стосуються державної служби, децентралізації корпоративного управління, приватизації, пенсійного забезпечення, освіти, охорони здоров'я, енергетики та антикорупційних реформ.

«Разом з тим ми повністю розуміємо важливість ефективного здійснення цих історичних рішень. У цьому випадку потрібні нові ефективні структури, нові люди, нові інструменти, тому інституційні зміни мають вирішальне значення для України й, в тісній співпраці з нашими європейськими партнерами, ми розпочали всебічну реформу державного управління», - повідомив Олександр Саєнко.

Серед перших результатів такої реформи він назвав реформу децентралізації, яка вже дозволила збільшити доходи місцевих бюджетів, створити понад 705 об'єднаних територіальних громад, призвела до регіонального економічного зростання та підвищенню якості послуг.

Також, за словами Олександра Саєнка, як одна з основних інституціональних змін, була започаткована реформа державного управління, впроваджуються сучасні практики професійного управління державними підприємствами, конкурсної процедури відбору членів наглядових рад державних підприємств, прозора та конкурентна приватизація.

Крім того, в рамках реформ вже створений центр уряду, де впроваджене нове стратегічне планування, аналіз та координація політики на основі кращих світових практик створення нових структур.

Попереду, як наголосив Міністр Кабінету Міністрів України, завершення вищевказаних реформ, які забезпечать в підсумку розвиток країни та потужне економічне зростання.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/ua/news/institucijni-zmini-ta-borotba-z-korupciye...

 

Останні новини