Іван Хілобок представив підхід до оновлення Стратегії реформування держуправління до 2025 року

23.11.2020

Сьогодні на онлайн-засіданні Координаційної ради з питань реформування державного управління обговорили ряд важливих для реалізації реформи питань:

  • законодавче забезпечення державної служби, зокрема:

- відновлення у безпечному режимі конкурсів;

- запровадження класифікації посад та реформування системи оплати праці;

  • реалізація реформи в сфері адміністративних процедур, послуг та ухвалення урядового законопроєкту про адміністративну процедурур;
  • виконання індикаторів, необхідних для отримання бюджетної підтримки ЄС за результатами 2020 року. Зокрема маємо позитивний результат із сервісом @єМалятко, що інтегрував 9 послуг і вже повноцінно функціонує, з підключенням основних реєстрів обміну даних до системи «ТРЕМБІТА», триває робота над впровадженням інформаційної системи управління персоналом на держслужбі HRMIS, плануємо прийняття нового Регламенту Кабміну, що відповідає рекомендаціям OECD/SIGMA.

«Цей рік - останній для бюджетної підтримки реформи держуправління Європейським Союзом. Тому у співпраці з ЄС стоїть питання не лише виконання індикаторів і отримання бюджетної підтримки за результатами цього року, але й планування нової програми бюджетної підтримки. Ми зацікавлені у продовженні співпраці з ЄС», - підкреслив Олег Немчінов, міністр Кабінету Міністрів України.

  • оновлення Стратегії реформування державного управління до 2025 року шляхом широкого діалогу та узгодження пріоритетів реформування відповідно до європейських принципів належного урядування. 

Іван Хілобок, керівник групи реформування держуправління Офісу реформ КМУ, представив підхід до оновлення та перші експертні напрацювання і пропозиції до  Стратегії. 

Нагадаємо, що за підтримки Офісу реформ КМУ та проєкту EU4PAR було розпочато публічні консультації про оновлення Стратегії. Більше інформації та матеріалів за посиланням.

Попереду обговорення з парламентом, урядом та європейськими партнерами. Адже реформа державного управління є однією з пріоритетних для України. Від неї залежить спроможність державного апарату здійснювати всі необхідні зміни та можливість побудувати сучасну сервісну і цифрову державу, яка працює в інтересах громадян. 

Участь у засіданні взяли представники міністерств, парламенту, державних агентств, Офісу реформ Кабміну, громадських організацій та Представництва ЄС в Україні.

Більше інформації за посиланням.

 

Останні новини