На ще один крок ближче до повноцінного функціонування Ukraine Facility: Уряд затвердив План для запуску цієї програми ЄС

18.03.2024

План для Ukraine Facility містить структурні реформи, яким відповідають понад 100 квартальних індикаторів. Залежно від їх виконання ЄС надавите Україні щоквартальну фінансову підтримку впродовж дії програми.

План фокусується на таких напрямах як:

  • реформа державного управління, 

  • боротьба з корупцією та відмиванням грошей,

  • судова реформа,

  • управління державними фінансами,

  • економічні та секторальні реформ в різних сферах: від енергетики до аграрної галузі. 

Крім того, у документі прописані такі наскрізні напрями як зелений перехід, цифровізація, євроінтеграція з окремою увагою на регіональний та місцевий рівень.

Визначені реформи узгоджуються з рекомендаціями у Звіті Єврокомісії щодо України в межах розширення ЄС. 

Далі документ буде передано на оцінку Європейській комісії та затвердження комітету країн-членів ЄС.

Довідково: План України розроблений відповідно до затвердженого регламенту Європейського парламенту та Європейської ради щодо створення Українського Фонду (Ukraine Facility). Обсяг підтримки України від ЄС протягом 2024-2027 років складе 50 млрд євро, з яких 38,27 млрд євро буде спрямовано на підтримку державного бюджету.

Підготовка Плану здійснювалась Урядом України за координації Міністерства економіки у постійних консультаціях з представниками Європейської комісії, за підтримки Київської школи економіки та Офісу реформ Кабінету Міністрів України. До процесу підготовки були залучені органи влади, бізнес та громадські організації.

Категорія: 
Останні новини