Новостворений Центр оцінювання має стати зручним аутсорсом для міністерств – експерт

25.02.2019

Центр оцінювання кандидатів на державну службу повинен стати зручним сервісом, який допоможе об’єктивно оцінити претендентів та сформувати професійний штат міністерств та інших відомств, вважає проектний менеджер Офісу реформ КМУ Олеся Огризко.

«Коли ми спільно з НАДС та з іншими колегами формували концепцію Центру оцінювання, ми поставили собі амбітну мету створити зручний сервіс для міністерств. Хочеш у своє відомство професійно, якісно та прозоро відбирати нових співробітників? – звертайся у Центр оцінювання. Зараз у нас децентралізована модель відбору – кожне відомство проводить конкурси самостійно – модель, яку дедалі частіше критикують з багатьох причин. Центр має стати зручним аутсорсом для міністерств, єдиним вікном, яке частину всього складного процесу зможе взяти на себе», - пояснює експерт.

За її словами, одним із завдань Центру є оптимізація процесу оцінювання, яка передбачає два етапи. Перший етап – централізація однієї з частин конкурсу: проведення тестування, а другий - централізація оцінювання стандартизованих вимог та компетентності, що вимагає фахової підготовки комісії або відповідної технічної бази.

«Раніше тестування відбувалися при кожному Центрі органу виконавчої влади, що часто ускладнювало роботу конкурсних комісій та створювало додаткові незручності кандидатам. Зараз виділено спеціальне приміщення та обладнано 55 сучасних робочих місць для кандидатів. У Центрі кандидати зможуть проходити тестування на аналітичні здібності, вербальне та числове мислення. Перша хвиля тих, хто буде проходити тестування, – фахівці з питань реформ та кандидати на посади держслужби категорії «А». Кандидати будуть отримувати сертифікати про проходження тестування. Виконувати ситуаційні завдання та проходити співбесіду кандидати будуть безпосередньо в ЦОВВ», - зазначила О.Огризко.

 

Як повідомлялося, 21 лютого було відкрито Центр оцінювання кандидатів на державну службу при НАДС (Національне агентство України з питань державної служби), який відповідає найкращим європейським практикам.

Повноцінну роботу Центр розпочне найближчим часом.  

Останні новини