ОЕСР започаткувала Програму для України

07.06.2023

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку Матіас Корманн і Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі запустили Програму ОЕСР для України в межах початкового діалогу щодо вступу до Організації.

Підписання відбулося 7 червня під час зустрічі Ради ОЕСР міністерського рівня в Парижі. Глава Уряду України долучився до заходу онлайн.

«Програма дозволить підтримати реформи, відбудову та відновлення України, а її реалізація відкриє шлях до Дорожньої карти щодо отримання членства в «клубі успішних країн». – наголосив Денис Шмигаль.

За словами Матіаса Корманна, впровадження Програми у Києві координуватиметься спеціалізованою командою в Офісі зв’язку між ОЕСР та Україною.

Нагадаємо, що у Україна подала заявку на вступ до ОЕСР у липні 2022 року.  Вже в жовтні ОЕСР визнала Україну потенційним членом Організації та розпочала початковий діалог щодо вступу. А з через півроку, з 1 березня Офіс Організації економічного співробітництва та розвитку розпочав свою роботу в Києві.

Деталі за посиланням: https://bit.ly/3WTor49

Категорія: 
Останні новини