Офіс реформ Кабінету Міністрів України підтримує Уряд у підготовці третього раунду “Швидкої оцінки завданої шкоди та потреб на відновлення” 

07.11.2023

Учора, 6 листопада, представники Уряду України, Світового банку, Європейської комісії та ООН розпочали третій раунд (RDNA3) проєкту “Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення”.

 

Цей проєкт покликаний забезпечити оперативне, послідовне та прозоре міжгалузеве оцінювання завданих Україні шкоди і збитків внаслідок повномасштабного вторгнення росії, а також оцінювання потреб України у відновленні та відбудові. 

Перший (RDNA1) та другий (RDNA2) раунди охопили період одного року повномасштабного вторгнення (по 24 лютого 2023). На основі їх результатів уже зараз реалізуються проєкти швидкого відновлення у пріоритетних сферах на 2023 рік.  

Завдання третього раунду:

  • визначити завдану шкоду, збитки і потреби до кінця 2023 року;

  • на основі оновлених даних визначити пріоритети відновлення та відбудови на 2024 рік з фокусом на проєктах, що сприятимуть економічному відновленню та створенню нових робочих місць.

Від сьогодні, 7 листопада, розпочинається серія експертних зустрічей за напрямами. Оцінювання буде здійснюватися згідно з визнаною на міжнародному рівні методологією.

Детальніше про проєкт – у новині на Урядовому порталі: https://cutt.ly/PwTsZ6Vl

Міжнародними партнерами проєкту є Світовий банк, Європейська Комісія, Організація Обʼєднаних Націй. 

Від Уряду України: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство фінансів, Міністерство економіки, інші галузеві міністерства та за підтримки Офісу реформ Кабінету Міністрів України.

Категорія: 
Останні новини