Організаційна культура як основа професійної державної служби

18.04.2019

Організаційна культура відіграє надзвичайно важливу роль у будь-якому колективі і від її рівня залежить, як самопочуття кожного працівника, зокрема держслужбовця, так і громадян, яким вони служать, вважає проектний менеджер Офісу реформ КМУ Олеся Огризко.

«Організаційна культура – це про наше сьогодення, про те, як ми себе ведемо і почуваємо в колективах. Аби сформувати концепцію організаційної культури ми запланували низку заходів, які будуть базуватися на таких принципах: інклюзивність, тобто залучення максимальної кількості сторін, проведення великих опитувань; територіальність – має охоплювати усі куточки України», - розповіла Олеся на засіданні Ради управління людськими ресурсами держслужби при НАДС.

Ще одним принципом концепції є стратегічність. Вона передбачає проведення стратегічних сесій для напрацювання концепту.

«Крім того, спонукатимемо всі органи проводити власні внутрішні стратегічні сесії. Важливо під час цих заходів розкрити такі питання: місія – навіщо ми існуємо як орган, візія – яка у нас глобальна мета і чого ми прагнемо досягнути, цінності – це саме ті принципи, якими ми щоденно керуємося.  Стратегія – як саме ми будемо досягати мети», - пояснила вона.

Як зауважила Олеся Огризко, сформувати концепцію організаційної культури планують до кінця року.

Крім питання культури, на засіданні також розглядали й інші актуальні теми. Зокрема, цькування на держслужбі, дотримання рівності, були представленні результати дослідження оргкультури держслужби України.

Директор генерального департаменту у Гендепартаменті з питань управління персоналом на державній службі НАДС Наталія Алюшина зазначила, що цькування у колективі – є дуже актуальною проблемою, яка вимагає негайного реагування.

«Це «хвороба» усього колективу. Тому важливо швидко реагувати на подібні прояви і дотримуватися деяких рекомендацій. Зокрема, раннє втручання та попередження цькування на держслужбі; постійне навчання держслужбовців та відкрита політика керівництва щодо неприпустимості цькування; своєчасна допомога, а також контроль і моніторинг випадків цькування», – уточнила вона.

Категорія: 
Останні новини