Приєднання України до робочої групи з питань боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях ОЕСР

11.10.2022

11 жовтня 2022 року пройшла зустріч з напрацювання пропозицій до участі України в Робочій групі з питань боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Декілька тез з виступу Анастасії Радіної, голови Комітету ВРУ з антикорупційної політики:

☑️Приєднання України до Конвенції ОЕСР проти хабарництва є важливим кроком не лише в контексті приєднання до ОЕСР. Водночас це важливий інструмент на шляху до передових стандартів боротьби з корупцією.

☑️Указом Президента було утворено спеціальну робочу групу, яка об'єднала представників Уряду, правоохоронних органів, парламенту. Вона вже провела кілька засідань і дотримується проактивного підходу в роботі щодо узгодження з практиками та політикою Робочої групи ОЕСР, зокрема узгодження українського законодавства з Конвенцією ОЕСР щодо боротьби з хабарництвом та пов’язаними з нею інструментами.

☑️Українською робочою групою вже напрацьовані перші проєкти змін до законодавства, які обговорюються з представниками ОЕСР, партнерів, громадянським суспільством, а також були та будуть проведені публічні заходи для інформування про співпрацю України з ОЕСР та Робочою групою з питань хабарництва.

☑️Ми готові до змін, усвідомлюємо їх важливість і будемо робити все необхідне для прискорення руху на шляху до статусу учасника, а згодом і повноправного члену Робочої групи.

Членами української делегації на засіданні були:

▶️Анастасія Радіна, голова Комітету ВРУ з антикорупційної політики;

▶️Гізо Углава, перший заступник Директора НАБУ;

▶️Тетяна Ковтун, виконавча директорка Офісу реформ КМУ;

▶️Поліна Лисенко, член робочої групи;

▶️Іван Пресняков, член робочої групи;

▶️Олександр Мельниченко, керівник секретаріату робочої групи.

 

Також українська делегація провела низку двосторонніх зустрічей та зустріч із Головою РГ ОЕСР паном Драго Косом.

Нагадаємо, що нещодавно ОЕСР визнала Україну потенційною країною членом. І ця зустріч є ще одним важливим кроком для отримання Україною повноцінно статусу члена в організації.

Категорія: 
Останні новини