Результати дослідження «The global market of Govtech solutions»

02.03.2023

Тож як влаштована GovTech-індустрія, які має особливості залежно від регіону світу? На які з існуючих рішень з цифровізації державних послуг можуть звернути увагу країни, які знаходяться лише на початку цього шляху? 

Kreston Ukraine за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства економіки України, Офісу реформ Кабінету Міністрів України та ISE Corporate Accelerator представляє результати дослідження «The global market of Govtech solutions» станом на лютий 2023 року.

З кожним роком держави витрачають все більше коштів на технологічні рішення. У 2021 такі витрати склали 535,4 млрд доларів, у 2022 вони зросли. У 2023 році очікується зростання витрат ще на 6,8% — до 589 млрд доларів.
Незважаючи на високий рівень конкуренції на ринку, у світі налічується лише 10 компаній з капіталізацією понад 2,4 млрд USD, з них 8 зареєстровані в США.
США є лідером індустрії за всіма можливими параметрами. Країни Європи та Азії мають різні моделі співпраці між державою та постачальниками GovTech-рішень, але теж можуть похвалитися унікальними здобутками.

Україна не стоїть осторонь глобальних процесів цифрової трансформації державних послуг. Усім відомий портал та мобільний застосунок «Дія» довели свою високу якість та ефективність, особливо в умовах війни. Ним зацікавилися й інші держави. Зокрема, Естонія вже впровадила власний аналог, розроблений на основі українського досвіду.
“Постійний обмін досвідом і співпраця з міжнародними партнерами обіцяє стати потужним драйвером для розвитку сектору GovTech в Україні, позиціонуючи нас як світового лідера серед провідних країн світу, таких як США, Сінгапур, Великобританія, Південна Корея, Австралія,” – зазначив у звіті Олександр Романішин, старший проєктний менеджер з електронного урядування Офісу Реформ КМУ.

PDF: 
Категорія: 
Останні новини