Розгляд справ щодо оскарження результатів відбору радників для підготовки до приватизації зумисно затягується

20.12.2018

Розгляд справ щодо оскарження результатів відбору радників для підготовки до приватизації таких підприємств як ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ), ПрАТ «Індар», ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК), ДП «Завод Електроважмаш» і ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» зумисно затягується.

Головуюча суддя Шостого апеляційного адміністративного суду, який розглядає позов одного з учасників конкурсу ТОВ «Грант Торнтон», заявила самовідвід. Відповідно, справу направили на автоматичний розподіл судових справ між суддями.

«У цій ситуації я все більше розумію інвесторів, котрі в процесі приватизації бажають використовувати англійське право і всі спори вирішувати в міжнародних судах», - прокоментував ситуація голова Фонду державного майна України Віталій Трубаров.

Він нагадав, що консорціуми інвестиційних радників, які були відібрані ще на початку вересня, зобов’язувалися підготувати підприємства до продажу за три-чотири місяці.

«У грудні ми б вже завершували безпосередню підготовку Вугільної компанії «Краснолиманська», Заводу «Електроважмаш», фармацевтичної компанії «Індар», Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, Одеського припортового заводу і переходили б до оголошення конкурсів з продажу. Однак, маємо навмисне затягування судової справи, яке точно не на користь держави», - наголосив Трубаров.

Нагадаємо, що приватизація цих великих об’єктів вже буде відбуватися за новим законом, який набагато краще захищає права інвесторів. Він передбачає можливість застосування права іноземних держав за згодою сторін, обмежує до трьох років термін можливого оскарження результатів продажу, і забороняє порушувати справи про банкрутство протягом одного року з моменту продажу підприємства.

Категорія: 
Останні новини