Штучному Інтелекту в Україні бути!

29.05.2019

Офіс реформ разом з Державним агентством з електронного врядування за підтримки проекту ТАРАS 29 травня провів перший раунд обговорення візії щодо розвитку Штучного Інтелекту (ШІ) в Україні до 2030 року.

«Штучний Інтелект - це з одного боку  величезні можливості для трансформації суспільства, економіки та держави, а з іншого - це певні ризики та виклики. Наша мета полягає в тому, щоб забезпечити сприятливе середовище для розробки безпечних і справедливих технологій ШІ, які насамперед враховують цінності та інтереси людей», - зазначає проектний менеджер Офісу Ольга Самойлова.

Крім того, метою зустрічі є підтримка відкритої експертної дискусії, розробка стратегічного документу  та популяризація  основних засад розвитку ШІ в Україні.

До обговорення долучилися провідні експерти з різних сфер: інноваційних технологій та R&D, освіти та науки, бізнесу, права, міжнародних організацій та успішних українських стартапів.  

В рамках дискусії було напрацьовано ряд ініціатив, які стануть основою формування державної політики в сфері розвитку ШІ в таких напрямах:

  •          Ринок праці
  •          Освіта та наука
  •          Бізнес та економіка
  •          Етика і законодавство
  •          Державне управління та доступні дані

Наступним кроком буде представлення для широкого обговорення готового проекту Стратегії розвитку ШІ в Україні.

Останні новини