Україна розраховує, що наступна Конференція відновлення України в Лондоні URC2023 дозволить мобілізувати міжнародну підтримку для швидкого відновлення

19.01.2023

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на прес-брифінгу з Міністром закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассісом та Міністром з питань бізнесу, енергетики та промислової стратегії Великої Британії Грантом Шаппсом у межах зустрічі «З Лугано до Лондону» під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

«Основне відшкодування збитків має понести агресор. Для притягнення росії до відповідальності за злочини важливо напрацювати відповідні механізми міжнародного права. Ми розраховуємо, що разом із партнерами ми чітко зафіксуємо положення про те, завдяки яким ресурсам має відбуватися довгострокове відновлення», — підкреслив Прем’єр-міністр України.

Зокрема Україна пропонує 4 основних джерела фінансування Плану відновлення:

  • конфісковані російські кошти в Україні та світі;
  • кошти міжнародних партнерів, у тому числі міжнародних фінансових організацій;
  • безпосередньо кошти з державного бюджету України;
  • кошти донорів та приватного сектору.

Нагадаємо, що Конференція з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference), яку Велика Британія та Україна спільно проведуть у Лондоні в червні 2023 року, стане продовженням циклу щорічних заходів, останній з яких було проведено Швейцарією спільно з Україною в Лугано.

 

Категорія: 
Останні новини