Українська Архітектура Реформ презентована у Брюсселі

17.05.2019

Інноваційний підхід України у впровадженні реформ - Українська Архітектура Реформ (Ukraine Reforms Architecture, URA) , був презентований у Брюсселі 15 травня.

«Українська Архітектура Реформ - це спільний проект ЄС та ЄБРР щодо підтримки Уряду України в реалізації галузевих реформ та Реформи державного управління, з метою розбудови сучасних, ефективних та, орієнтованих на громадян, державних інститутів», - зазначив виконавчий директор Офісу реформ Антон Ященко під час презентації.

Фактично URA базується на трьох елементах:

  • Група радників SAGSUR, які забезпечують стратегічну консультацію Прем’єр-міністра та Уряду;
  • Офіс реформ Кабінету Міністрів України (RDO), який забезпечує організацію та координацію впровадження реформ, з особливим фокусом на Реформі державного управління;
  • Команди з підтримки реформ (RST) в 7 міністерствах, які зосереджені на реалізації галузевих реформ та реформи державного управління в своїх міністерствах.

Як підкреслили спікери в ході презентації, кейc "Ukraine Reform Architecture" ще довго буде вивчатися і аналізуватися. Але, очевидно, що Україна формує нову експертизу та новий досвід впровадження реформ, який буде корисний для інших країн з перехідною економікою.

Останні новини