«Укренерго» перейшло під управління Мінфіна

06.02.2019

Міністерство фінансів України отримало право на управління державним підприємством «НЕК «Укренерго», повідомляється на сайті відомства.

Відповідний акт приймання-передачі було підписано Комісією з питань передачі цілісного майнового комплексу ДП «НЕК «Укренерго», створеною Мінфіном на виконання розпорядження КМУ від 14.11.2018 № 1001, 4 лютого 2019 року. З моменту підписання документу Укренерго перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів.

Стратегічне управління та контроль за діяльністю Укренерго здійснюватиме наглядова рада компанії. До її складу увійшли чотири незалежні члени, які є досвідченими професіоналами і мають значний міжнародний досвід трансформаційних процесів в енергетиці, а також три представники держави.

Як повідомляється, завданням Мінфіна є прискорити процес корпоратизації «Укренерго».

«Це дозволить досягти значного прогресу в імплементації законодавства про ринок електроенергії, уможливить сертифікацію «Укренерго» як незалежного оператора системи передачі електроенергії та дозволить відокремити контроль за виробництвом електроенергії та її передачею. Це питання є умовою щодо отримання Україною другого траншу кредитних коштів у сумі EUR500 млн в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС», - зазначено у повідомленні.

Останні новини