Уряд затвердив першого інвестиційного радника для підготовки об’єкту “великої” приватизації за новим законом

14.11.2018

Уряд затвердив ТОВ “Конкорд Консалтинг” радником для підготовки до приватизації і продажу пакету акцій ПрАТ “Президент Готель”. “Конкорд Консалтинг” виконуватиме роботу у консорціумі з оцінювачем “Бюро Маркуса”, аудиторами з Kreston GCG та юридичною фірмою Redcliffe Partners, повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

Новий закон запроваджує прозору процедуру і відводить інвестиційному раднику ключову роль у “великій” приватизації. Саме радник повинен зробити всебічний аналіз проблем підприємства і виявити такі, які можуть стати перепоною успішній приватизації, та запропонувати варіанти їх вирішення. Його основна задача запропонувати та реалізувати найкращий сценарій залучення інвестицій, які б сприяли розвитку та модернізаціі підприємства.

Від сьогодні “Конкорд Консалтинг” має чотири місяці на виконання зазначених у договорі завдань, які дозволять нам вийти на успішний продаж державного пакету акцій ПрАТ “Президент Готель”.

Це, безумовно, важливий крок. На жаль, затвердження результатів конкурсу на відбір інвестиційних радників інших п’яти великих підприємств – ПАТ «Одеський припортовий завод», ПрАТ «Індар», ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», ДП «Завод Електроважмаш» і ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» – сьогодні заблоковано рішенням суду.

Фактично вся “велика” приватизація за новими прозорими правилами сьогодні опинилася у заручниках судового позову декількох інвестиційних радників, які незадоволені результатами конкурсного відбору, проведеного комісією Мінекономрозвитку, Мінфіну та Фонду держмайна. За таких високих ризиків існують суттєві загрози, що авторитетні як міжнародні, так і українські інвестиційні компаніі утримаються від участі в подальших конкурсах.

Уряд розраховує на справедливе рішення суду, щоб якомога скоріше дати старт прозорому і ефективному процесу залучення інвестицій в державний сектор.

Категорія: 
Останні новини