Уряд затвердив План заходів із реалізації Програми ОЕСР для України

03.11.2023

Під час засідання 3 листопада Уряд затвердив План заходів із реалізації Програми Організації економічного співробітництва та розвитку для України.

«Це 129 пунктів за різними сферами: від держрегулювання до розвитку науки й освіти. Мова про якісні, перевірені часом державні політики, які допоможуть нам побудувати сучасну ефективну державу», — зазначив Денис Шмигаль.

ОЕСР — це «клуб успішних країн», на який припадає понад 62% світового ВВП. Членство України в Організації — це маркер готовності до вступу в ЄС та сигнал для іноземних компаній, що наша країна — перспективне місце для інвестицій.

Нагадаємо, що у Україна подала заявку на вступ до ОЕСР у липні 2022 року. У жовтні цього ж року ОЕСР визнала Україну потенційним членом Організації та розпочала початковий діалог щодо вступу. А з через півроку, з 1 березня 2023 року Офіс Організації економічного співробітництва та розвитку розпочав свою роботу в Києві. 7 червня 2023 року Україна та ОЕСР підписали угоду про партнерство, яка започаткувала чотирирічну програму підтримки реформ і відбудови, а також допоможе стати на крок ближче до членства в організації та Європейському Союзі.

Деталі за посиланням: https://cutt.ly/3wRADMkh
 

Категорія: 
Останні новини