В Україні є фундамент для будівництва демократичної та заможної держави - Маттео Патроне

19.07.2019

Ми впевнені, що існує фундамент, на якому можна продовжувати будувати демократичну і заможну Україну, повідомив директор з питань України в ЄБРР Маттео Патроне.

«Попри непослідовності й невдачі, в Україні є фундаментальний прогрес у досягненні макроекономічної стабільності, постійне (хоча й низького) зростання. Була проведена низка реформ від децентралізації до виконання амбітної програми МВФ, від стабілізації банківського сектору завдяки зусиллям Мінфіну і Нацбанку до зміни енергетичного сектору», - наводяться його слова у матеріалі Financial Times.

Крім того, він зазначив, що Реформа державного управління і зміцнення інститутів – це ще одне амбітне і варте уваги зусилля, яке сильно скорочує простір для корупції.

«Прагнення України тісно інтегруватися із Заходом – це стратегічний і чіткий вибір, який включає такі цінності як свобода слова і виборів. Прозоре і відповідальне управління повинне стати наступним логічним кроком», - додав Маттео Патроне.

Він також розказав і про наступні кроки, які має зробити Україна задля майбутнього розвитку.

«Їй необхідні сильні міжнародні зв’язки, деолігархізація, приборкання корупції, земельна реформа, незалежність системи правосуддя і державних інститутів (включно з Нацбанком), створення багатства, більш рівномірне розподілення можливостей і повна відповідальність кожного, в чиїх руках зосереджена влада», - пояснив він.

Категорія: 
Останні новини