Верховна Рада проголосувала у першому читанні за Законопроєкт №8222 щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад

28.07.2023

Сьогодні Верховна Рада проголосувала у першому читанні за Законопроєкт №8222 "Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад". 

Ухвалення законопроєкту дозволить продовжити реформу оплати праці на державній службі та прийняти необхідні нормативно-правові акти для її реалізації.

Законопроєкт направлений на формування професійності державної служби, підвищення прозорості та підзвітності оплати праці на держслужбі та припинення зловживань із виплатами премій та надбавок. Це особливо важливо в контексті амбітних завдань, які стоять перед нашою державою, - відбудова від наслідків повномасштабної війни та членство в ЄС та ОЕСР, - зазначив Олег Немчінов, Міністр Кабінету Міністрів України. 

Одне з ключових очікувань від цього законопроєкту - запровадження оплати праці на основі класифікації посад на єдиних підходах в усіх державних органах.

Каталог типових посад, на основі якого визначатимуться грейди, дозволить забезпечити як справедливу та зрозумілу систему оплати праці, так і сприяти розвитку державних службовців.

Більше про значення законопроєкту №8222 читайте в матеріалі вебсайту "Реформа державного управління" за посиланням -  https://cutt.ly/3wa21Wt6

 

Останні новини