Виконавча директорка Офісу реформ Кабінету Міністрів України взяла участь у Регулярному міністерському засіданні ОЕСР: Тиждень Євразії 2023

14.12.2023

13 грудня виконавча директорка Офісу реформ КМУ Тетяна Ковтун взяла участь у Регулярному міністерському засіданні ОЕСР: Тиждень Євразії 2023. Засідання проходило під гаслом “Працюємо разом у складні часи”.

Під час виступу на тематичній частині  “Побудова більш стійкого управління в епоху численних криз: виклики та уроки України та регіону” Тетяна розповіла: 

  • завдяки чому державні інституції України вистояли, продовжили працювати та надавати послуги в умовах повномасштабної війни;
  • про результати реформи державного управління в Україні, зокрема в сфері надання електронних послуг та впровадження нової адмінпроцедури;
  • про виклики та подальші кроки реформування державної служби на шляху до вступу України в ЄС. 

Модерував дискусію Грегор Вірант, керівник Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту SIGMA,  спільної ініціативи ЄС та ОЕСР. 

Нагадаємо, що у жовтні 2022 року Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) визнала Україну потенційним членом Організації та розпочала початковий діалог щодо вступу України. Улітку 2023 року була схвалена Програма ОЕСР для України. 

У листопаді 2023 року Уряд затвердив План заходів із реалізації Програми Організації економічного співробітництва та розвитку для України. Це 129 пунктів за різними сферами: від держрегулювання до розвитку науки й освіти. Мова про якісні, перевірені часом державні політики, які допоможуть нам побудувати сучасну ефективну державу з високими стандартами життя громадян.

Вступ в ОЕСР сприятиме інтеграції в ЄС та започаткуванню нових інвестиційних проєктів. 

Категорія: 
Останні новини