Завершується реорганізація пілотних міністерств

13.12.2018

Нова модель, над якою зокрема працювали і експерти Офіс реформ Кабінету Міністрів України, дозволяє сфокусувати роботу міністерств на формуванні політики та підвищити якість урядових рішень.

13 грудня на засіданні Координаційної ради з реформування державного управління розглянули модель цільової структури міністерства. Нова модель, над якою зокрема працювали і експерти Офіс реформ Кабінету Міністрів України, дозволяє сфокусувати роботу міністерств на формуванні політики та підвищити якість урядових рішень.

Серед ключових завдань:

  • чітке розмежування функцій формування та реалізації політики;

  • поступове позбавлення міністерств від невластивих функцій, зокрема надання адмінпослуг, здійснення управління об’єктами державної власності, інспекційної діяльності;

  • оптимізація структури міністерств та усунення дублювання між підрозділами.

Функції з організаційного забезпечення будуть уніфіковані та зосереджені в секретаріатах міністерств.

Координаційна Рада також обговорила проект змін до Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 роки. Документ розроблений на основі рекомендацій базової оцінки системи держуправління, проведеної програмою SIGMA, та Рахункової палати. Проект передбачає продовження дії Стратегії до 2021 року та введення чітких індикаторів результативності.

Окрім того, тривають зміни до Регламенту Кабміну та Концепції оптимізації системи центральних органів виконавчої влади.

Останні новини