Антон Ященко: Діалог - це фундамент для реальних успішних дій

04.12.2019

Діалог сьогодні це потужний інструмент для успішного впровадження будь-яких змін, реформ, вважає виконавчий директор Офісу реформ Антон Ященко.

«Діалог - це частина ефективного стратегічного планування та управління змінами. Він дає знання та розуміння, це дозволяє дійти згоди та вибудувати win-win стратегію. А це фундамент для реальних успішних дій», - зазначив він під час конференції «Діалог та медіація в Україні: від протистояння до порозуміння», яка відбулася в Одесі 4 грудня.

Крім того, він наголосив, що для України діалог - це можливість залишатись на порядку денному, формувати позитивну репутацію, а міжнародним партнерам тримати руку на пульсі та бути почутими українською стороною.

«Діалог – це дорога з двостороннім рухом. Має бути бажання говорити та чути один одного. Тому діалог – це не питання одного дня і швидких рішень», - додав Антон.

При цьому він поділився досвідом Офісу у використанні цього інструменту.

«Однією з перших реформ, де дуже активно використовувались діалогові інструменти, є Децентралізація. Іншою, ключовою реформою, якою займається наш Офіс , є реформа державного управління – трансформація бюрократичного апарату «радянського типу» у сучасну ефективну модель публічного адміністрування європейського типу. Розпочали з культури. Оскільки з часом зрозуміли, що без змін на рівні мислення та культури, жодні трансформації в держслужбі не відбудуться», - розповів він.

Підсумовуючи, А,Ященко наголосив, що діалог має стати цінністю команди, державної служби, влади та суспільства в цілому.

«Світ не чорно-білий. Є багато позицій та думок, треба вміти шукати компроміси, домовлятися та чути один одного», - сказав Антон Ященко.


Іще за темою: 

Справжні слуги народу: портрет нового державного службовця

Що змусить нашу економіку зростати і як не «проїсти» досягнутий темп

Останні новини