Діалог заради об'єднання: новий імпульс приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ

01.08.2019

Єдиного алгоритму вирішення питання про приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ, в тому числі в Київській області, немає, саме тому повинно бути конструктивне обговорення усіх деталей, вважає в.о директора департаменту містобудування й архітектури Київської облдержадміністрації Дмитро Ликов.

«Ситуація в кожному місті обласного значення Київщини настільки унікальна, що не може бути єдиного алгоритму вирішення питання про приєднання, в кожному випадку існують свої складнощі та перепони. Подекуди – це юридичні колізії підпорядкування адміністративних одиниць, десь – проблеми з містобудівною документацією та застарілими планами районів та області, в інших випадках – це інтереси місцевої влади та бізнесу», - зауважив він під час установчої партнерської зустріч у форматі діалогу «Приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ Київської області».

При цьому він додав, що КОДА працює над розробленням містобудівної документації для Київської області. Ці напрацювання, за його словами, прозорі та доступні на порталі «Відкрите просторове планування».

Під час зустрічі учасники погодилися створити в своїх громадах робочі групи з формулювання стратегічного бачення майбутніх об’єднаних громад для того, щоб через певний час у форматі діалогу за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні запропонувати приєднання сусіднім громадам. Проектом передбачається донорська та експертна координація для консультативної допомоги містам обласного значення та ОТГ. В проекті беруть участь експерти АМУ, ЦРМС U-LEAD, Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні». Дати заходів в містах обласного значення чи ОТГ будуть визначені в робочому порядку (вересень, жовтень 2019 року).

Очікуваними результатами цієї роботи повинні стати нові приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ.

Така ж установча партнерська зустріч уже пройшла у Донецькій області, а 2 серпня відбудеться у Львівській. Також за планом Харківська, Одеська та Дніпропетровська області.

 

Ще за темою:

Стартував проект «Сприяння діалогу щодо реформ в Україні»

Останні новини