Інтерес до України з боку іноземних інвесторів не зник - Райнер Бомба

09.04.2019

Іноземні інвестори зацікавленні в Україні, про що свідчать зустрічі з ними, повідомив колишній державний секретар Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Райнер Бомба.

«Інтерес до України з боку іноземних інвесторів не зник. Це підтверджують останні зустрічі з інвесторами», – сказав він під час другої зустрічі із представниками Офісу реформ КМУ 4 квітня.

В той же час, він додав, що Україна повинна продемонструвати інвестиційний спільноті готовність до приходу іноземного капіталу.

Таким сигналом, на його думку, може бути успішний продаж хоча б трьох-чотирьох об’єктів великої приватизації. Зокрема, це повинен бути продаж об’єктів, які є достатньо великими, щоб до них був інтерес; не з регульованих галузей; мінімально обтяжені токсичними боргами; і, безумовно, не знаходилися б під судовою забороною.

При цьому він наголосив:

«Якщо ви хочете бути успішними в приватизації, ви повинні мати державну агенцію, яка буде професійно займатися саме приватизацією. Дуже важливо щоб там був професійний менеджмент і правила роботи».

 

Як повідомлялося, у 2018 році прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися, що Німеччина допоможе Україні експертизою в питаннях приватизації.

Відповідно до цих домовленостей в Україні приступив до роботи колишній державний секретар Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Райнер Бомба, який має відповідний досвід як у реформуванні галузей, так і продажу великих державних об’єктів.

Останні новини