Мільйонний лікарський засіб відпущено за електронним рецептом

13.05.2019

25 квітня було виписано мільйонний е-рецепт, а 9 травня вже відпущено перший мільйон лікарських засобів за електронним рецептом, повідомляє Національна служба здоров’я.

«Електронний рецепт – сучасний спосіб отримувати лікарські засоби за оновленою урядової програмою реімбурсації «Доступні ліки». 9 травня у м. Кривий Ріг, аптекою №18 ТОВ “Аптеки медичної академії” було відпущено мільйонний лікарський засіб за електронним рецептом», - говориться у повідомленні НСЗУ на офіційній Facebook-сторінці.

Згідно із повідомленням на сайті служби, найбільш активно виписують електронні рецепти на «Доступні ліки» на Дніпропетровщині (141 048), Харківщині (82 276) та місті Києві (77 151).

«За кількістю відпущених лікарських засобів за електронними рецептами (станом на 25 квітня – ред.)  лідирує Дніпропетровська (78 956), Харківська (51 019) та Львівська (48 098) області. Це – великий спільний результат роботи усіх учасників процесу», - повідомляє НСЗУ.

Як зазначив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй Facebook-сторінці, важливо, що все відбувається швидко і зручно.

«Майже 23% електронних рецептів відпускаються менш ніж за 1 годину. Тобто, пацієнту достатньо години для того, щоб відвідати свого лікаря, отримати рецепт, а потім і ліки в аптеці. Щохвилини по всій країні виписується понад 100 е-рецептів», – написав він.

Останні новини