Спеціалісти програми SIGMA високо оцінили процес реформи державного управління в Україні

03.07.2018

Фахівці спільної ініціативи ОЕСР та ЄС SIGMA підготували масштабну оцінку впровадження реформи держуправління в Україні та високо оцінили цей процес, повідомляється в звіті SIGMA.

"Україна за останні роки чітко продемонструвала зобов'язання модернізувати державне управління та встановити більш тісні зв'язки з Європейським Союзом. Попри погрози територіальній цілісності та високий рівень корупції, Україна продовжує докладати зусиль до реформ, поставивши реформу державного управління у свої пріоритетні напрямки. Цей процес отримав суттєву підтримку ЄС. Результати ж цієї оцінки спрямовані на те, щоб допомогти Уряду України планувати та здійснювати подальші реформи у ключових сферах", - говориться у звіті.

Як підкреслив у свою чергу Міністр Кабінету Міністрів України, очільник Офісу реформ Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, реформа державного управління – це пріоритет Уряду, і цілі, які були поставлені в Стратегії реформування держуправління до 2020 року, повністю відповідають загальноєвропейським принципам та критеріям належного урядування SIGMA.

"У звіті SIGMA наші європейські партнери вказують на значний прогрес у реформуванні держуправління, а це означає, що наші зусилля не марні, і ми маємо об'єктивну оцінку власних дій, щоб рухатися далі ще ефективніше. На кожному етапі реформи потрібно чітко розуміти результати роботи, ключові виклики та наступні кроки. Тільки так зможемо досягти системних та незворотних змін. Дякую європейським колегам за всебічну підтримку реформи держуправління", - наголосив Олександр Саєнко.

Звіт програми SIGMA можна подивитись за посиланням.

Довідково

Програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management)  – один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу. Метою започаткування даної програми стала потреба у наданні допомоги країнам Центральної та Східної Європи з модернізації їх систем державного управління. Вказана програма відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу у Європейський Союз.

Категорія: 
Останні новини