Україна заробила 1 млрд грн завдяки малій приватизації

06.05.2019

Продаж об’єктів малої приватизації через прозорі електронні аукціони в системі ProZorro.Продажі за 9 місяців з її старту приніс державі понад 1 млрд грн доходу, повідомив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко.

За цей час було проведено 808 аукціонів, на яких продано 552 об’єкти державної власності, виставлені на аукціон Фондом державного майна України та органами місцевого самоврядування.

Зокрема, продаж об’єктів нерухомого майна приніс 826 млн грн, майнових комплексів - 103 млн грн, корпоративних прав – 101 млн грн, транспортного обладнання на 29,5 мільйонів, промислової техніки на 10 млн грн.

«Маємо ось такі рекорди малої приватизації: найдорожчий успішно проданий лот – 57 млн грн за пакет акцій “Тернопільського радіозаводу “Оріон”, найдорожчий виставлений лот – 50 млн грн за приміщення у Львові на площі Ринок загальною площею 481 кв. м, найбільше зростання ціни – 80000% за господарське приміщення загальною площею 65 кв. м у Хмельницькій області», - зазначив міністр.

При цьому він нагадав, що велика приватизація до цього часу заблокована судом.

«Це свідчить, що прозорий процес, який був розпочатий Урядом, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України , Фонд державного майна України спільно з нашими міжнародними партнерами точно не всіх влаштовує. Безпрецедентний випадок коли Уряд і Фонд держмайна внаслідок судового рішення із забезпечення позову позбавлені можливості розпочати пошук і залучення інвестицій в державний сектор», - підкреслив О.Саєнко.

Останні новини