«Укргідроенерго» сформує професійну наглядову раду вже в першому півріччі 2019 року, – Олександр Саєнко

20.12.2018

ПрАТ «Укргідроенерго» сформує власну професійну і незалежну наглядову раду вже в першому півріччі наступного року, зазначив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко під час презентації Кодексу корпоративного управління в компанії.

За його словами, компанія вже визначилася з рекрутером, який допоможе оцінити кандидатів.

«Як тільки ми отримаємо пропозицію від Міністерства енергетики та вугільної промисловості про створення наглядової ради, ми відразу розпочнемо процес формування відповідної комісії з відбору і вимог до кандидатів», – пояснив Міністр.

«Укргідроенерго»  є прикладом компанії, в якій держава дійсно виступає ефективним власником. Це дуже вирізняє її на фоні більшості не лише компаній енергетичного сектору, а й взагалі всіх державних підприємств. Такий результат є можливим завдяки чудовій команді, яка там працює», - додав Олександр Саєнко.

Міністр впевнений, що запровадження Кодексу корпоративного управління ще більше дозволить підвищити ефективність роботи компанії.

Він нагадав, що основним завданням реформи корпоративного управління в державному секторі, яку проводить Уряд, в першу чергу є розбудова ефективної системи управління кожним підприємством. Адже більшість державних компаній ще не мають розвинутої системи корпоративного управління.

Міністр нагадав, що за цей рік п’ять компаній отримують професійні наглядові ради, сформовані Комітетом з призначень.

«Сьогодні ми опрацьовуємо фіналістів до наглядової ради «Адміністрації морських портів України», і в нас триває відбір до наглядової ради «Міжнародного аеропорту «Бориспіль», який завершиться на початку наступного року», – зазначив Олександр Саєнко.

За словами Міністра, наступного року велику увагу Уряд буде приділяти підготовці залежних членів наглядової ради.

«Людина, яка представляє державу в компанії, повинна ефективно працювати в рамках наглядової ради. Тому ми хочемо запровадити додаткову підготовку для залежних членів – представників держави в наглядових радах», – заявив Міністр.

Раніше Олександр Саєнко анонсував, що наступного року ще як мінімум п’ять важливих для економіки підприємств отримають незалежні наглядові ради.

Категорія: 
Останні новини