Уряд розпочав реформу Кабміну

25.09.2019

Робота Кабінету міністрів буде ефективнішою, а бюджетні кошти будуть заощаджені, повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

«Ми почали проводити реформу Кабміну, яка заощадить багато бюджетних грошей і зробить його ефективнішим», - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Першою ластівкою, за словами міністра, є оптимізація роботи у Міністерстві цифрової трансформації.

«На цьому тижні ми домовилися з новоствореним Міністерством цифрової трансформації, що там не будуть набирати людей в два департаменти (кадри та бухгалтерія), а будуть “аутсорсити” ресурси Секретаріату», - розповів Дмитро Дубілет.

При цьому він додав, що має намір до кінця наступного року централізувати якомога більше процесів.

«Далі буде більше. Я хочу до кінця наступного року централізувати все, що можна, де це не заважатиме ефективній роботі. Причому я впевнений, що у цій централізації є великий потенціал не тільки з міністерствами, а й з іншими органами влади, аж до регіонів», - написав він.

За його словами, зараз у міністерствах величезна кількість функцій дублюється: бухгалтерія, базове ІТ, документообіг тощо.

«Ми нарахували таких 19 напрямків», - зазначив міністр.

Як пояснив Дмитро Дубілет, щоб ефективно все централізувати, багато функцій потрібно спростити і перевести в електронну форму.

«Так, дивись, всі міністерства зможуть з'їхатися в одну будівлю на Грушевського, а не займати купу нерухомості у Києві», - підсумував він.

Категорія: 
Останні новини