Залучення молоді - один із принципів нової держслужби

24.05.2019

15  учасників програми стажування в Секретаріаті Кабінету Міністрів ознайомилися із цілями, пріоритетами та завданням Реформи державного управління.

«Стажування - це перший крок для успішного старту кар'єри на посадах держслужби. Для цього намагаємося робимо їхнє стажування змістовним та цікавим», – зазначають у Секретаріаті.

Старший проектний менеджер Офісу реформ Кабінету Міністрів України Кирило Клименко привідкрив завісу внутрішньої роботи Уряду, розповів про виклики та завдання, які стоять перед будь-яким урядом, а також про шляхи, які пропонує Реформа державного управління для його ефективної роботи.

Одними із ключових пунктів є: стратегічне середньострокове планування діяльності та визначення пріоритетів; прийняття обґрунтованих і узгоджених рішень на основі аналізу політики та її впливу; сучасні методи управління персоналом для підвищення спроможності державної служби.

Складовими Реформи державного управління, за його словами, є структури, процеси та люди.

«Наприклад, процеси: вже запроваджено оцінку впливу урядових рішень (внесено зміни у Регламент КМУ), створено систему електронного узгодження НПА та створено портал е-урядування і системи моніторингу РДУ і ПДУ. Чого ми очікуємо? – Держпослуги для громадян стануть доступними та якісними, процеси прийняття рішень в уряді будуть ефективними, а внутрішня процедура та робочий процес (e-gov) – спрощеними», - пояснив К.Клименко під час зустрічі в Будинку Уряду.

Крім того, створено нову конкурсну процедуру відбору на посади фахівців з питань реформ (ФПР), створено єдиний портал вакансій career.gov.ua та визначено конкурентну винагороду ФПР. Наразі працюють 500 фахівців.

«Усе це забезпечує політично нейтральну та незалежну державну службу. Професіонали орієнтовані на результат, а висока мотивація забезпечена конкурентною винагородою», - додав експерт.

При цьому він наголосив, що ефективна та підзвітна громадянам система державного управління реалізує права та задовольняє потреби громадян, забезпечує сталий розвиток країни та зростання якості життя громадян, яким надає якісні послуги.

Останні новини