НАДС має стати прикладом для інших державних структур – Олександр Стародубцев

13.11.2019

Перезавантаження державної служби в Україні є глобальним завданням, яке стоїть перед Національним агентством України з питань державної служби (НАДС), вважає новопризначений очільник Олександр Стародубцев.

 “Починати треба з НАДС, саме агентство має стати пілотним проектом, прикладом, який можна перенести на інші державні структури. Мова йде не тільки про структурні зміни. Ми говоримо про глибинну трансформацію, про цінності і принципи роботи державного службовця», – пояснює він.

 При цьому керівник НАДС додав, що вже має успішний досвід такої трансформації.

«Це не якась фантастика – я вже маю успішний досвід такої трансформації в Департаменті з регулювання публічних закупівель і ДП «Прозорро». Це яскравий приклад того, як має працювати державна структура сьогодні», - розповів О.Стародубцев.

Також серед найбільш термінових завдань НАДС Олександр Стародубцев назвав успішне проведення конкурсів на керівні посади.

“Тут є два головні завдання. Перше – це надскладна бюрократична процедура, яку ми вже спрощуємо. Я сам “мав щастя” її проходити, і зміг це зробити лише тому, що вже мав досвід на держслужбі. Для фахових людей з бізнесу це непросте випробування. А друге – це залучення кандидатів на конкурси. По деяких позиціях нам критично бракує якісних людей. Їх треба шукати, їх треба переконувати, їх треба готувати до держслужби”, - сказав він.

За його словами, зараз вдалий час для фахових амбітних людей, аби проявити себе.

Голова НАДС закликав представників бізнесу, фахівців державної служби активніше долучатися до участі в конкурсах.

Головним викликом НАДС Стародубцев визначив побудову функції HR в державній сфері.

Довідково: 11 листопада міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет представив нового Голову НАДС Олександра Стародубцева. Дмитро Дубілет акцентував увагу на головних завданнях НАДС. На його думку, пріоритетом є наблизити стандарти, за якими працюють державні службовці, до стандартів у комерційному секторі.


Іще за темою:

ЄС виділив 12 млн євро на реформу держуправління в Україні

Дмитро Дубілет обіцяє викорінити «паперові процеси» у держорганах

Зарплата держслужбовців має бути співставною  із приватним сектором - експерт

Категорія: 
Останні новини