Оцінка земель – прикладний семінар у KSE

01.04.2019

«Скільки коштує українська земля та що впливає на її вартість?» - такою була тема прикладного семінару, який провів 27 березня 2019 року у Київській школі економіки (KSE) старший проектний менеджер із земельної реформи Офісу реформ КМУ, доктор економічних наук Андрій Мартин.

Зокрема, він провів яскравий історичний екскурс про те, як розвивалась оцінка земель в Україні – від радянських часів до наших днів, розповів про очікування та побоювання аграріїв від запровадження ринку землі, а також трохи про економічну політику та її вплив на формули.

А.Мартин також надав вичерпні та компетентні відповіді щодо запровадження земельного податку, навіщо потрібне бонітування ґрунтів і до чого тут зміни клімату, як пов’язана грошова оцінка земель і податкове навантаження на бізнес, як впливають обмеження на ринку сільськогосподарських земель на їх вартість, а також чому в країнах ЄС рілля дорога, а в Україні порівняно дешева.

Довідково: Київська школа економіки проводить серію щотижневих дослідницьких та прикладних семінарів з метою професійного обговорення найновіших економічних досліджень (у тому числі незавершених) та актуальних питань економічної політики. На семінарах, де дослідники та розробники політик представляють свої доробки, слухачі мають змогу вивчати та розвивати нові ідеї, а дослідники отримати рекомендації та відгуки гостей заходу.

Останні новини