Уряд планує запустити електронні довіреності в Україні – Дмитро Дубілет

21.11.2019

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет анонсував запуск електронних довіреностей в Україні та відзначив, що для впровадження цього рішення вже все готово.

«Для впровадження цього рішення вже все є. У нотаріусів і так є е-підпис, вони і зараз можуть накладати його в пару кліків на будь-які файли. Треба лише змінити пару рядків у законах і підзаконці. Саме цим ми зараз з Мін'юстом та Нотаріальної палатою і займаємось», - написав він у Facebook.

За словами міністра, електронні довіреності дуже зручні, а також безпечніші.

«По-перше, це дуже зручно. Уявіть, що вам потрібно терміново передати довіреність в інше місто (або навіть просто в інший район). І замість того, щоб передавати паперовий бланк поштою або їхати кудись, ви просто скидає її, кому потрібно, поштою або в мессенжер. Є ще одна важлива перевага. Файли з е-підписами більш безпечні! Адже частина випадків рейдерства трапляються саме через підроблені бланки довіреностей», - пояснив Д.Дубілет.

При цьому він наголосив, що електронні довіреності, принаймні, на першому етапі, будуть лише додатком до паперових.


Ще за темою:

Авторизація реєстраторів нерухомості через Google Authentificator забезпечить ефективну протидію рейдерству - Дмитро Дубілет

ЕЦП унеможливлює внесення змін до опублікованого документу заднім числом - Дубілет

Категорія: 
Останні новини